fragor_svar_header

Kysymyksiä & vastauksia

Ympäristövaikutus


Käyttääkö Stayhard kestäviä materiaaleja?

Kestävä kehitys on tärkeää Stayhardille, ja siksi käytämme tuotteissamme kestäviä materiaaleja. Materiaali voi olla ekologista puuvillaa, pellavaa, kestävällä tavalla viljeltyä BCI-puuvillaa tai kierrätettyjä kuituja, kuten puuvillaa, polyesteriä, polyamidia ja lyosellia. Lue lisää täältä: Kestävät materiaalit

Miten Stayhard tarkistaa, että tuote on ekologinen?


Pyydämme siihen liittyvän sertifikaatin ja tarkistamme, että se on voimassa.Mistä voin lukea sertifioinneista ja sertifikaattinumeroista?
Lue lisää kestävä kehitys -sivuiltamme kohdasta SertifioinnitMiten Stayhard edistää kestävää puuvillan tuotantoa?


Stayhard käyttää tuotteissaan yhä enemmän kestävällä tavalla tuotettua puuvillaa sekä tekee yhteistyötä organisaatioiden Better Cotton Initiative (BCI) ja Cotton Connect kanssa. BCI ja Cotton Connect kouluttavat viljelijöitä käyttämään viljelyssä vähemmän vettä, kemikaaleja ja torjunta-aineita sekä parantamaan työskentelyolosuhteita.

Mistä tiedän, mitkä tuotteet ovat kestävän kehityksen mukaisia?


Sen lisäksi että valmistamme suuren osan tuotteistamme kestävistä materiaaleista, myymme myös jonkin verran vintage-tuotteita, sekä vaatteita että sisustusta. Katso lisää täältä: Stayhard Vintage


Kuinka voin asiakkaana olla varma, etteivät Stayhardin tuotteet sisällä vaarallisia kemikaaleja?

Asiakkaidemme terveys ja turvallisuus ovat meille ensiarvoisen tärkeitä. Stayhardin tavoitteena on välttää kokonaan haitallisten kemikaalien käyttöä tuotteissa. Pysymme jatkuvasti ajan tasalla ja meillä on lainsäädäntöä tiukemmat kemikaaleja koskevat vaatimukset ja rajoitukset. Yhteistyökumppanimme tekevät jatkuvasti testejä tuotannossa, ja suoritamme pistokokeita varmistaaksemme, että vaatimuksiamme noudatetaan. Lue lisää täältä: Kemikaalit
Mistä tiedän sisältävätkö likaa- ja vettähylkivät tuotteet perfluorattuja aineita (PFC)?
Stayhard ei käytä omassa valikoimassaan fluorikarboneja/perfluorattuja aineita (PFC). Teemme pistokokeita ja käytämme ympäristöystävällisempää kyllästystapaa (Stayhard suosittelee Rudolf Bionic Finish Eco -kyllästystapaa, joka ei sisällä fluorikarboneja).


Vastuullinen tuotanto

Kuinka Stayhard valvoo tavarantoimittajien olosuhteita?

Tavarantoimittajiemme tulee allekirjoittaa toimintaohjeet sekä sitoutua noudattamaan niitä. Riippumattomien tarkistusten avulla varmistamme, että toimintaohjeitamme noudatetaan. Mikäli poikkeama havaitaan, seurataan tavarantoimittajia CAP:in (corrective action plan) avulla. Uskomme jatkuviin parannuksiin ja pitkäaikaisiin ratkaisuihin, mutta emme koskaan työntekijöiden turvallisuuden kustannuksella. Lue lisää työehdoista täältä: Sosiaaliset työehdotMiten Stayhard käyttää vettä?


Veden käyttö on tärkeää Stayhardille. Olemme Swedish Textile Water Initiative (STWI) -jäseniä ja pyrimme vähentämään sekä yrityksen sisäistä että tavarantoimittajiemme veden käyttöä.

Mistä tiedän, että Stayhardilta ostamani merinovillatuotteet on tuotettu mulesing-menetelmää käyttämättä?


Stayhard ei hyväksy mulesing-menetelmän käyttöä ja työskentelee vain niiden tavarantoimittajien kanssa, joiden merinovillatuotteet ovat sertifioituja. Ostamme merinovillaa alueilta, missä mulesing-menetelmää ei käytetä. Lue lisää täältä: Eläinten oikeudet ja kohtelu

Miten Stayhard suhtautuu turkisten ja nahan myyntiin?


Stayhard ei hyväksy aidon turkiksen käyttöä tuotteissaan. Stayhard on kansainvälisen Fur Free Alliance -yhteenliittymän jäsen. Poikkeuksena on nahaksi laskettava lampaankarva, sillä lampaat kasvatetaan etupäässä lihantuotantoa varten. Hyväksymme ainoastaan elintarviketeollisuuden tarpeisiin kasvatettujen eläinten nahan, joka on syntynyt tuotannon sivutuotteena. Stayhard ei hyväksy koiran- tai kissannahan käyttöä tuotteissaan.Mistä tiedän, että Stayhardin tuotteissa oleva hanhenuntuva on peräisin vain kuolleista linnuista? 
 

Stayhard toimii yhteistyössä vain sellaisten tavarantoimittajien kanssa, joiden sertifikaatti todistaa, että untuva on peräisin kuolleista linnuista.Myykö Stayhard tuotteita, joissa on angoravillaa?


Ei, Stayhard ei hyväksy angoravillan käyttöä tuotteissaan.Käyttääkö Stayhard mohairia?

Stayhard ei hyväksy mohairin käyttöä tuotteissaan.


Vaatteet & laatu


Täytyykö tuotteet pestä ennen ensimmäistä käyttöä?
Suosittelemme ihoa vasten käytettävien tuotteiden pesua ennen ensimmäistä käyttökertaa.Voivatko Stayhardilta ostetut vaatteet kutistua pesussa?
Stayhard noudattaa tekstiilien kutistumista koskevia yleisiä normeja, joiden mukaan kankaat saavat kutistua enintään 3% ja neulokset/trikoo enintään 5%. Suosittelemme tuotteen pesuetiketissä olevien pesumerkintöjen noudattamista. Vaatteen silittäminen tai muotoilu pesun jälkeen auttaa sitä säilyttämään muotonsa ja istuvuutensa.Voinko pestä tuotteet pesumerkintää matalammassa lämpötilassa?


Kyllä. Matalamman pesulämpötilan valitseminen säästää energiaa ja ehkäisee tuotteen kulumista. Pesumerkintä osoittaa korkeimman suositellun pesulämpötilan.Sisältävätkö Stayhardin korut ja metalliyksityiskohdat nikkeliä?


Stayhard noudattaa nikkeliä koskevia rajoituksia ja lakisääteisiä vaatimuksia. Teemme tuotteillemme pistokokeita, joilla varmistamme, etteivät raja-arvot ylity. Huomaa, että myös nikkelittömät tuotteet voivat sisältää nikkelijäämiä.Sisältävätkö Stayhardin tuotteet haitallisia tai allergisoivia aineita?
Stayhardin asettamat kemikaaleja koskevat vaatimukset ovat usein tiukemmat kuin mitä lainsäädäntö vaatii. Riippumattomat auktorisoidut laboratoriot tekevät tuotteillemme pistokokeita, ja tavoitteenamme on kokonaan välttää haitallisten kemikaalien käyttöä tuotteissamme.Onko Stayhardin tuotteissa PVC:tä?


Ei. Stayhard rajoittaa PVC:n käyttöä ja käyttää sitä vain, jos ei ole kaupallisesti kannattavaa vaihtoehtoa (sähköjohdot).Onko Stayhardin tuotteissa antibakteerisia aineita?

Ei. Stayhard ei käytä antibakteerisia aineita, koska ne voivat lisätä vastustuskykyä antibiootteja kohtaan. Niitä esiintyy vain kosmetiikassa, missä se on välttämätöntä haitallisten aineiden, kuten homeen ehkäisemiseksi.

Kuinka voin asiakkaana edistää kestävää kehitystä?


Pidä huolta ostamistasi tuotteista, niin ne kestävät pidempään. Tuuleta pesemisen sijasta, pese täydellä pesukoneella matalassa lämpötilassa ja vältä rumpukuivausta paitsi silloin, kun sitä todella tarvitaan, sekä puhdista ja rasvaa kenkäsi. Lahjoita tavarat eteenpäin, kun et enää käytä niitä.

Miten Stayhard valvoo tuotteiden laatua?

Asetamme tuotteillemme korkeat vaatimukset, jotka tavarantoimittajien on täytettävä. Stayhard on oikeutettu testeihin, jotka vahvistavat tuotteiden ominaisuuksia, toimivuutta, kestävyyttä ja turvallisuutta koskevat vaatimukset. Tavarantoimittajat suorittavat testit ennen kuin Stayhard hyväksyy tuotteet.Mistä tiedän, että Stayhardin tuotteet ovat paloturvallisia?
Stayhard on sitoutunut noudattamaan paloturvallisuutta koskevia vaatimuksia. Testaamme kaikki riskialttiit materiaalit varmistaaksemme, että ne täyttävät lain ja suositusten mukaiset vaatimukset

.


Miten tahra poistetaan?


Kaikkia tahroja käsitellään eri tavalla, mutta mitä aikaisemmin ne käsitellään, sitä parempi lopputulos. Katso lisätietoja tahranpoisto-oppaasta täältä: Vaatehuolto

Miten kenkiä hoidetaan?


Pidä kengät puhtaana ja rasvaa ne. Katso lisätietoja Kenkienhoito-oppaasta.