Stayhard - Staycation Tips
Ostoskori
STAYHARDS

Staycation-vinkit

Mikä on staycation ja miten sitä vietetään? Jos et voi lähteä Välimerelle, voit tuoda Välimeren kotiisi. Vietä loma kotona ja tee siitä elämys.

Keräsimme alle vinkkejä, joiden avulla luot Riviera-tunnelmaa olohuoneeseesi. Vaihda playa parkettiin.

___

Aloita päivä samalla tavalla kuin Genoan tädit, eli erittäin vahvalla kahvilla. Valitse espresso tai panosta sinulle mieleiseen tummapaahtoiseen kahviin, ja annostele sitä runsaasti kahvinkeittimeen. Unohda latte-lasit ja tarjoa kahvi espressokupeista. Ja nyt leivotaan croissanteja!


Croissant – Ainekset
16 annosta

25 g hiivaa
2 ½ dl maitoa
1 kananmuna
1 tl suolaa
2 rkl sokeria
8 dl vehnäjauhoja
350 g jääkaappikylmää voita
1 kananmunan keltuainen (voiteluun)

Tee näin
Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon ja sekoita, kunnes hiiva on kokonaan liuennut. Anna taikinan levätä n. 10 min.
Lisää kananmunat yksi kerrallaan ja sekoita, mutta vältä voimakasta vatkaamista. Lisää suola ja sokeri.
Lisää jauhot vähän kerrallaan ja alusta taikina kimmoisaksi. Anna taikinan nousta tunnin ajan liinalla peitettynä.    
Kauli taikina neliön muotoon. Peitä puolet taikinasta ohuella voikerroksella ja taita sen jälkeen taikina puoliksi. Purista reunat kevyesti yhteen, jotta voi ei valu ulos.  
Kauli taikina uudelleen, peitä puolet taikinasta voikerroksella ja taita taikina puoliksi. Toista vähintään kuusi kertaa.    
Kavla ut degen igen, lägg på mer hyvlat smör på halva degen och vik ihop.
Upprepa minst sex gånger. 
Kauli taikina lopuksi neliön muotoon. Leikkaa taikinasta pieniä neliöitä ja taita ne kolmioiksi. Rullaa leveältä sivulta kohti kapeaa kärkeä ja taivuta päädyt samaan suuntaan. Aseta leivonnaiset uunipellille leivinpaperin päälle.
Lämmitä uuni 225 asteiseksi.  
Anna leivonnaisten kohota liinan alla noin 30 minuuttia. Voitele ne munankeltuaisella ja paista 10–15 minuuttia.

___

Jos sinulla ei ole aikaa tai halua leipoa omia aamiaisherkkujasi, suosittelemme, että teet kuten Antibesin tädit ja suuntaat kohti lähintä leipomoa. Valitse herkullinen vaalea leipä, joka sopii myös lounaalle. Aamiaisen jälkeen on aika pelata pari erää rentouttavaa Backgammonia tai Othelloa. Kun voittaja on julistettu tai alat tylsistyä, on aika aloittaa lounaan valmisteleminen. Ehdotamme lounaaksi Croque Monsieur -lomaklassikkoa.


Croque Monsieur – Ainekset
4 annosta

8 viipaletta valkoista leipää, ei liian paksua
4 siivua keittokinkkua (tai savukinkkua)
4 juustosiivua
1 kananmuna
3–4 dl maitoa
Sinappia

Tee näin
Voitele leipäviipaleet kevyesti. Aseta neljälle leipäviipaleelle kinkkua, hieman sinappia ja päällimmäiseksi juustoa. Voitele loput leipäviipaleet ja aseta ne leipien päälle voipuoli alaspäin.
Vatkaa keskenään kananmunat ja maito, ja kasta leivät seoksessa nopeasti niin, että ne eivät kastu läpimäriksi.
Paista leivät rapeiksi pannulla paistorasvassa tai grillaa ne voileipägrillissä.  
Tarjoa leipien kanssa vihersalaattia, salaattikastiketta ja kourallinen kevyesti suolattuja perunalastuja.  

___

Syötyäsi kuin nirso 11-vuotias seuramatkalla on aika valmistella koti iltaohjelmaa varten.

Levittämällä raidalliset kylpypyyhkeet lattialle ja ripustamalla värikkäitä valosarjoja seinille luot välittömästi välimerellisen vaikutelman. Nyt on aika laittaa Buena Vista Social Club täysillä soimaan ja valmistautua iltapäivän aperitiiveja ja Boule-mestaruuskilpailuja varten.


Aperitivospritz – Ainekset

Alkoholitonta kuohuviiniä
Crodinoa tai muuta vastaavaa bitter-limonadia
Soodaa
Appelsiinilohkoja tai minttua
Jäitä

Tee näin
3 osaa alkoholitonta kuohuviiniä
2 osaa bitter-limonadia
1 osa soodaa 
Paljon jäitä, koristeeksi appelsiinilohko tai minttua  

___

Karibialaisten sävelten tulviessa kaiuttimista ja virkistävä drinkki kädessä on aika aloittaa illan Boule-mestaruuskilpailut. Jos ette voi tai jaksa lähteä puistoon, ehdotamme, että investoitte kumisiin Boule-kuuliin ja käytte mestaruusottelun olohuoneessa. Jakautukaa joukkueiksi ja nimetkää joukkueenne. Pitäkää trash talk -puheenne ja aloittakaa peli!

Kun kaikkien välit ovat kiristyneet ja voittaja on selvinnyt, on illallisen aika. Alta löydätte täydellisen italialaisen tomaattikastikkeen ohjeen. Kastike sopii pastan, pizzan tai lasagnen kanssa.


Tomaattikastike – Ainekset
4 annosta

1 punasipuli
1 valkosipulinkynsi
Suolaa ja mustapippuria
1 oliiviöljyä
1 rkl kasvislientä
3 rkl tomaattipyrettä
Tilkka punaviiniä tai balsamiviinietikkaa
1 tl hunajaa
400 g tomaattimurskaa
Oreganoa
Parmesan-juustoa

Tee näin
Silppua punasipuli ja valkosipuli ja kuullota niitä oliiviöljyn kanssa kattilassa keskilämmöllä, kunnes sipuli on täysin pehmeää.
Kaada joukkoon tomaattipyre, mausteet (paitsi oregano), viini/balsamiviinietikka ja kasvisliemi ja anna kiehua hiljalleen.
Lisää tomaattimurska sekä hieman oliiviöljyä ja hunajaa. Anna kastikkeen kiehua hiljalleen samalla sekoittaen ja mausta lopuksi oreganolla.  

Pasta: lisää kastikkeeseen oliiveja tai kapriksia ja ripottele pinnalle Parmesan-juustoa.  
Lasagne: aseta vuokaan vuorotellen pastalevyjä, tomaattikastiketta ja Mozzarella-juustoa.  
Pizza: lisää haluamasi täytteet tomaattikastikkeen ja Mozzarella-juuston joukkoon.   

Nauti ruoka kaikessa rauhassa valitsemasi juoman kanssa ja anna illan vaihtua yöksi hyvässä seurassa.   
  


Alta löydätte lomavaatteet kaikkiin kesän tilaisuuksiin. Nuku, herää ja toista.
See all clothes