Miten pukeudutaan ristiäisiin? | Stayhard
Ostoskori

Miten pukeudutaan ristiäisiin?

Alat tulla siihen ikään, jolloin kaverit saavat lapsia, ja lastenjuhlat ja ristiäiset ovat pian yhtä tavallisia kuin viikonloppujen kotibileet ja yökerhoillat. Mutta miten ristiäisiin pukeudutaan? Me kerromme! Opastamme sinut valitsemaan oikeat vaatteet ristiäisiin.

TekstI: Pål Johansson


Ristiäisten pukukoodi on yleensä hieman vapaampi kuin esimerkiksi häiden, mutta niillä on yhteisiä nimittäjiä. Löydät todennäköisesti pukeutumiskoodin kutsukortista, ja jos et, niin pirauta isäntäparille.

MUODOLLISET RISTIÄISET
Isoissa ristiäisissä pukukoodina on yleensä ”Tumma puku”. Silloin sinulla tulee olla musta tai muu tumma puku, valkoinen tai hillityn värinen kauluspaita, mustat kengät ja solmio tai solmuke. Halutessasi voit yhdistää pukuun liivin ja tyylikkään taskuliinan.

VÄHEMMÄN MUODOLLISET RISTIÄISET
Vähemmän muodollisissa ristiäisissä käytetään usein pukukoodia ”Pikkutakki/puku", joka on rennompi, mutta ei täysin mutkaton. Jos tiedät, että ristiäiset eivät ole erityisen muodolliset, voit pukeutua pikkutakkiin tai haluamasi väriseen irtotakkiin, poikkeavan värisiin housuihin ja kauluspaitaan tai neulepaitaan. Muodollisempaan tapahtumaan on parasta pukeutua pukuun. Kuviollinen tai yksivärinen puku, kauluspaita ja solmio – valitse kevät- ja kesäristiäisiin mielellään vaaleita sävyjä. Jos tunnet olosi epävarmaksi, niin tumma puku toimii aina. Vaihda silloin valkoinen kauluspaita värikkääseen. Älä koskaan valitse valkoista tai mustaa solmiota tai solmuketta ristiäisiin.

RENNOT RISTIÄISET
Jos isäntäpari ei ole ilmoittanut pukukoodia, he haluavat todennäköisesti sinun tulevan sellaisena kuin olet. Katso, että asusi on ehjä ja puhdas ja panosta arkiasun sijaan tyylikkääseen kauluspaitaan ja istuviin housuihin.