Stayhard - Polo Ralph Lauren SS20
Ostoskori
Ralph Lauren ja Polo

Erään maailman tunnetuimman muodinluojan tarina ja tausta.

Ralph Lauren, alkuperäiseltä nimeltään Ralph Reuben Lifschitz, syntyi vuonna 1939 Bronxissa, New Yorkissa. Hänen vanhempansa olivat muuttaneet sinne Valko-Venäjältä vain hieman aikaisemmin. 16-vuotiaana Ralph ja hänen veljensä ottivat sukunimekseen Lauren alkuperäisen nimensä aiheuttaneen, vuosia jatkuneen kiusaamisen päättämiseksi.

Teksti: Marcus Brodendal


Liiketalousopintojen ja armeijassa käväisemisen jälkeen Ralph sai ensi kosketuksen muotiin päästessään töihin Brooks Brothersille New Yorkiin. Myymälävuosien jälkeen hän päätyi solmioiden valmistajan luo ja onnistui saamaan omistajalta luvan oman malliston perustamiseen. Kaupungin tyylikkäimmissä myymälöissä vietetyt vuodet olivat tehneet Ralphista trendiherkän, ja Ralph oli löytänyt mielestään markkinaraon. Hän vuokrasi pienen toimiston Empire State Buildingista ja omistautui täysin omille tuotteilleen.

Vuonna 1968 rekisteröitiin Polo Fashions, ja raidallisista, leveistä solmioista tuli merkin tunnus sekä suuri menestys. Pari vuotta myöhemmin yhtiö oli kasvanut ja tarjosi kattavia sesonkimallistoja, joissa oli kaikkien tuoteryhmien tuotteita. Vuonna 1971 esiteltiin ikoninen poolonpelaajalogo ja pikeepaita, josta on saatavana 24 väriä ja joka on tänä päivänä klassikko. Niistä tuli Ralphin uusi menestystarina.

Yhtiö jatkoi laajenemistaan vuosina 1970–1990. Uuden yhtiön nimeksi tuli Ralph Lauren, ja Polosta tuli yksi konsernin tuotemerkki. Yhtiö keskittyi nyt tarjoamaan enemmänkin elämäntapaa kuin vain trendikkäitä vaatteita. Muoti-imperiumin tuotemerkin alle lisättiin mm. huonekaluja ja kodinsisustusta, koruja ja parfyymeja, maaleja ja tapetteja ja jopa ravintoloita.

Ralph Laurenilla on ollut vuosien saatossa käytössään yli 20 eri tuotemerkkiä, joista on viime vuosina luovuttu. Nykyään yhtiö keskittyy kolmeen miesten muodin päätuotemerkkiin:

Purple Label – parasta premium -laatua
Polo Ralph Lauren – laaja klassinen ja ikoninen valikoima. Tuotemerkin alta löytyy myös Polo Sport, joka tarjoaa ylellisiä ja muodikkaita mallistoja.
Double RL – vintage workwear ja militarywear

Osta ylelliset Polo Ralph Lauren -tuotteet nyt meiltä.

See all from Polo Ralph Lauren