Stayhard - Overshirt
Ostoskori

Overshirt

– Mikä se on ja miten sitä käytetään?


Onko se paita? Onko se takki? Kuten jo nimi kertoo, kyseessä on päällimmäiseksi puettava paita, jonka ei tarvitse olla paidan näköinen. Alla kerromme tarkasti, mikä on paitatakki.

Tämän päivän suuri trendi alkoi noin vuonna 2015. Paitatakki on kasvanut omaksi tuotekategoriakseen, ja sen ulkonäkö ja materiaali voivat vaihdella. Paitatakissa voi olla napit tai vetoketju edessä. Monikäyttöinen vaate lämmittää, luo rennon vaikutelman ja tarjoaa sinulle kaikki tavallisen takin edut olematta liian lämmin.

Overshirt-paitatakkia kutsutaan joskus myös nimellä ”schacket” (englanninkielisten sanojen shirt ja jacket mukaan), ja sillä on takanaan pitkä historia. Taustalta löytyy kaikkea varhaisista työvaatteista armeijavaatteisiin sekä outdoor-vaatteista teknisiin vaellus- ja kiipeilyvarusteisiin. Grungesta preppyyn ja streetwear-muotiin.

Alta löytyvät mallit, jotka ovat mielestämme erityisen huomionarvoisia.

Millaisia paitatakkeja on olemassa?


Workwear Työtakkina käytettävällä paitatakilla on takanaan jo satoja vuosia. Paitatakki on toiminut käytännöllisenä ja suojaavana päällyskerroksena esimerkiksi kaivostyöntekijöillä, rautatieläisillä ja käsityöläisillä. Paitatakit valmistettiin usein kestävästä materiaalista, kuten puuvillatvillistä tai kanvaasista, ja niissä oli toiminnallisia taskuja ja paksut saumat. Niitä kutsuttiin nimillä, kuten Chore-Coats, Loco-Jackets tai Jungle-jackets.

Tämän segmentin vahvoja merkkejä ovat nykyään mm. Carhartt ja Dickies. Workwear-paitatakki sopii hyvin yhteen sekä kauluspaidan että hupparin kanssa, ja sen alle voi pukea myös vaikka ohuen neulepuseron.


Arkityyli Laadukkaista materiaaleista valmistetut paitatakit luovat huolitellun ja rennon ilmeen. Materiaaleja ovat esim. pellava, vakosametti, harjattu villa tai pehmeä mokka. Yhdistä mielellään sileisiin housuihin ja pooloon tai yksiväriseen kauluspaitaan. Tämän segmentin vahvoja merkkejä ovat mm. Wood Wood ja Legends.

Flanelli Monille saattaa tulla ruutupaidasta ensimmäisenä mieleen Kurt Cobain, mutta villa ja puuvillaflanelli ovat todellisuudessa erittäin klassisia. Ruudullinen, raidallinen tai yksivärinen – kaikki käyvät.

Yhdistä mielellään farkkuihin ja painokuvioiseen T-paitaan tai muuhun kuviolliseen yläosaan. Viimeistele asu suosikkitennareillasi, niin saat klassisista vaatteista koostuvan ja erittäin skarpin streetwear-lookin. Tämän segmentin vahvoja merkkejä ovat mm. Samsøe Samsøe ja Lee.

Shoppaile täältä