Stayhard.fi
Ostoskori
5 vinkkiä, joilla opit grillimestariksi

Kehity todelliseksi grillimestariksi

Nyt riittävät mustuneet makkarat, sitkeät lihanpalat ja traagiset kasvisvartaat. On aika heittää grillikäsineet kehiin ja ryhtyä tositoimiin. Täältä saat vinkit, jotka tekevät sinusta mestarigrillaajan.

Teksti: Pål Johansson


Katso heti!
Puhtaus, järjestys ja tyylikkyys. Pidä grilliritilä ja grillin ympäristö puhtaana ja seuraa grillattavaa ruokaa herkeämättä, niin grillaaminen on helpompaa, hauskempaa ja herkullisempaa – lisäksi se näyttää ammattimaiselta.

Ole kärsivällinen
Olet varmasti kuullut tämän ennenkin, mutta tämä kannattaa sanoa taas: Odota että hiilet ovat saaneet harmaan värin, ennen kuin laitat ruoan grilliin. Hiillos on yleensä parhaimmillaan silloin, kun keskivertosuomalainen on juuri pistänyt suuhun pihvinsä viimeisen palan. Käytä oikeita hiiliä ja luo täydellinen hiillos sähkö- tai piippusytyttimen tai etanolipohjaisen sytytysnesteen avulla.

Where the magic happens!
Kertakäyttögrillin kanssa ei kannata edes yrittää kehittyä grillimestariksi. Investoi sen sijaan kunnon grilliin, jossa on iso grillausala ja metallinen sivupöytä. Huomaa, että voit myös luoda täysin uusia makuelämyksiä leikittelemällä erilaisilla savustuslastuilla.

The heat is on
Oikea grillimestari seuraa lämpötilaa ja grillausaikaa ja tietää missä järjestyksessä raaka-aineet lisätään ritilälle. Harjoitus tekee mestarin, joten kokeile grillata lihaa, kalaa, kasviksia ja hedelmiä, joita et tavallisesti laittaisi grilliin.

Työvälineet
Luovu kaikista muovisista työvälineistä ja panosta sen sijaan metallisiin pihteihin ja paistinlastaan. Muita välttämättömiä hankintoja ovat teräsharja grillin puhdistamiseen sekä reikäpohjainen grillipaistinpannu varhaisperunoita ja herkkusieniä varten. Jos lähettyvilläsi on lisäksi alumiinifoliorulla, grillikäsine ja vesipullo, niin sinulla on ainakin kaikki huippugrillaajan tarvitsemat varusteet.